ВІДКРИТТЯ ВИСТАВКИ «МОЛОДЬ ПРИКАРПАТТЯ – УКРАЇНІ»

11 травня 2023 р. у виставковій залі Івано-Франківської  обласної організації

Національної спілки художників України відбулося відкриття виставка творчих робіт студентів кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації «Молодь Прикарпаття – Україні».

На виставці представлені творчі бакалаврські та магістерські роботи виконані в різних техніках малярства, іконопису, графіки, скульптури та художнього текстилю.

Значну частину експозиції виставки складають твори малярства та графіки,  в яких студенти осмислюють різні сфери буття українського народу, зокрема  національні

народні традиції, історичні події, образи визначних постатей державотворення та культури України, пам’ятки архітектури та актуальні проблеми життя сучасної людини.

Представлені на виставці ікони, написані на дошці покритій левкасом. Вони розвивають багатолітню традицію українського іконопису, поєднують сучасну стилістику із  глибоким розумінням іконографії і духовного змісту ікони.

Скульптура представлена об’ємними творами, а також роботами виконаними в техніці рельєфу. Художній текстиль  репрезентують творчі роботи студентів у техніках батіку та гобелену.