Майстерклас з писанкарства

Передвеликодній період зближує нас з традиціями, які переймаються з покоління в покоління. Одна з таких традицій – писанка, яка відображає початок нового життя і прекрасно передає красу світу через свої унікальні взори. Щоб зберегти цю цінну спадщину та залучити молодь до її продовження, 18 квітня на кафедрі методики викладання образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та дизайну відбувся майстер-клас з писанкарства.

Старша викладачка Оксана Веретко та доцент Марія Дяків поділилися своїм досвідом та вміннями з учасниками заходу. Оксана детально розповіла про особливості роботи з писачком, воском та фарбниками, що вразило учасників та надихнуло їх на створення власних цікавих візерунків.

В ході майстер-класу були продемонстровані зразки писанок з різних куточків України, а також надані цінні поради щодо технологічних процесів, починаючи від підготовки поверхні яйця і закінчуючи видаленням воску після фарбування. Атмосфера на заході була дуже затишною, що сприяло творчим інтерпретаціям учасників з декоративного розпису, розвитку їх фантазії та розумінню писанкової естетики.

Результатом цього заходу став обмін досвідом, що безперечно сприятиме розвитку писанкарської традиції та поширенню цього виду мистецтва серед широкого кола людей.