МИСТЕЦТВО ТА ЦИФРОВІ ІННОВАЦІЇ ДЛЯ РЕАБІЛІТАЦІЇ ТА ПСИХОЕМОЦІЙНОГО ВІДНОВЛЕННЯ

Сьогодні відбулася важлива зустріч, що була присвячена методам реабілітації та психоемоційного відновлення, які поєднали інновації та мистецтво.
Організаторами стали проєкт Art Terapy Force, громадська організація Art Dot, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника за партнерської підтримки Івано-Франківського національного академічного театру імені Івана Франка.
Ця подія стала майданчиком для обговорення питань застосування арт-терапії в питаннях роботи з травмою для фахівців психологічної реабілітації, ерготерапевтів, арттерапевтів.
Ректор університету Ігор Цепенда у своєму виступі наголосив на важливості та актуальності розвитку цього напрямку для нашого навчального закладу. Представляли університет також поректор Едуард Лапковський директор Навчально–наукового інституту мистецтв Володимир Федорак, доценти кафедри методики музичного виховання та диригування Ірина Новосядла та Христина Казимирів.
Також, було представлено можливості роботи в реабілітації з допомогою VR-шоломів. які після презентації одразу були передані в медичні заклади області, які працюють з реабілітацією військових.