Нагорождення ансамблю танцю “Дивоцвіт” ННІМ ПНУ

Ансамбль танцю “Дивоцвіт” Прикарпатського національного університету, під керівництвом Ольги Квецко, здобув головну відзнаку на Всеукраїнському фестивалі народної хореографії “Бартка”, що відбувався у Львові 16-17 березня і був присвячений пам’яті Ярослава Чуперчука. У рамках цього заходу також відбувся Всеукраїнський семінар-практикум з хореографічного мистецтва “Пізнай свій код. Сучасна нація”.

На семінарі з доповідями виступили:

  • Олександр Заставний, асистент кафедри сценічного мистецтва і хореографії Прикарпатського національного університету, з темою “Важливість чоловічого образу у фольклорній танцювальній лексиці Гуцульщини та технології академічної обробки”;
  • Ольга Квецко, кандидатка мистецтвознавства та старша викладачка кафедри сценічного мистецтва і хореографії Прикарпатського національного університету, з доповіддю “Хореографічна культура бойків Прикарпаття кінця ХХ – початку ХХІ століть”.

За словами Ольги Квецко, одним із ключових завдань фестивалю було показати журі танці свого регіону, оскільки участь взяли колективи із Чернівецької, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської та Тернопільської областей. Кожен з них вразив своїми хореографічними постановками та регіональними костюмами. Організатори фестивалю визначили три головні нагороди, однією з яких став ансамбль танцю “Дивоцвіт” Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.