До Всесвітнього ДНЯ ПОЕЗІЇ

21 березня, з нагоди  Всеукраїнського дня поезії, у концертному залі Навчально-наукового інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, відбулася  творча зустріч з видатним письменником та заслуженим працівником культури України, Ярославом Ткачівським. Модератором заходу був директор інституту, кандидат історичних наук, доцент Володимир Федорак, який розповів присутнім про багатогранну творчість цього талановитого письменника.

На зустрічі в присутності студентів та гостей звучали нові поезії, що осягали духовні, громадянські та любовні теми. За атмосферний музичний супровід відповідав ансамбль бандуристок “ҐЕРДАН”, під керівництвом докторки мистецтвознавства, професорки Віолетти Дутчак, що виконував пісню на слова Ярослава Ткачівського, музику Остап’юка “Прости нас, Боже…”.

Учні кафедри сценічного мистецтва і хореографії читали вірші автора, а також виконували пісні, присвячені патріотичним темам. Серед них були “Марення янгола”, “Натільний хрестик” та інші твори, які викликали глибокі емоції у присутніх.

Особливу увагу зібрав виступ Назарія Тимківа з піснею “Україні служити солдатом” на воєнну тематику.

Також відзначилися кандидатка мистецтвознавства, доцентка, заслужений працівник культури України, Надія Кукурудза, яка поділилася власним прочитанням творів Ярослава Ткачівського.

Творчість поета-пісняра викликала щире захоплення всіх, хто присутній на заході та шанує його талант.

Крім того, з метою підтримки Збройних сил України, присутні мали змогу задонатити кошти для придбання антидронової системи РЕБ для 52-го стрілецького батальйону 63 бригади, які були зібрані під час заходу

.