Великодній арт-пікнік

Вчора на площі біля виставкової зали Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника університету Великодній арт-пікнік. Цей захід організували та провели викладачі і студенти Навчально-наукового інституту мистецтв, щоб збагатити дозвілля дітей новими враженнями, вміннями, світлими емоціями напередодні свята Великодня.

Професійні майстри навчали всіх бажаючих власноруч виготовляти сувеніри у різних техніках. Тут були представлені ткацтво, робота зі шкірою, квілінг, гобелени, орігамі. До участі запрошувалися всі бажаючі. Новим ремеслам з радістю навчалися як діти, так і дорослі з різних куточків України, для яких Івано-Франківськ зараз став домівкою.

«Ми з колегами маємо великий досвід проведення майстер-класів. Але щоразу це яскраві емоції, радість спілкування, можливість поділитися часточкою тепла з іншими» – каже викладач кафедри методики викладання образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та дизайну Лідія Стефанишин.

«Щоразу так щемко, коли діти серед купи клубків різнокольорової пряжі витягають жовтий і блакитний. Розумієш, що ці кольори мають особливе місце в їхніх серцях назавжди» – роздумує старший викладач кафедри методики викладання образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та дизайну Оксана Веретко

«Коли дівчатка-підлітки відходять від стенду із власноруч зробленими браслетами зі шкіри, і кажуть одна одній «Круто!», розумієш – вдалося!» – ділиться враженнями заступник директора Навчально-наукового інституту мистецтв з виховної роботи та міжнародного співробітництва, кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри методики музичного виховання та диригування Христина Казимирів.

Приємно, що до роботи з дітьми приєдналися також студенти спеціальності «Початкова освіта» Педагогічного факультету. Вони разом з дітьми зробили багато великодніх кроликів з паперу – для кожного, легко знаходячи спільну мову навіть з найменшими учасниками.

На пікніку панувала легка, радісна творча атмосфера. Багато перехожих просто зупинялися подивитися, поспілкуватися, а початкова невпевненість деяких дітей дуже швидко перетворювалася на сонячну посмішку.

Бачимо велику потребу в таких заходах, особливо в нинішній час. Адже вони послуговують підтримкою, розрадою, місцем для спілкування та відпочинку. Організатори культурно-мистецького заходу стверджують,  що Арт-пікніки стануть традиційними і відбуватимуться щотижня.

Анонси шукайте на сайті та соцмережах Навчально-наукового  інституту мистецтв.

.