Ювілейна виставка професора інституту мистецтв Богдана Губаля

З НАГОДИ 70-РІЧНОГО ЮВІЛЕЮ І 45-РІЧЧЯ ТВОРЧОЇ ДІЯЛЬНОСТІ сьогодні в приміщенні Івано-Франківської обласної організації Національної спілки художників України відкрилася виставка професора кафедри дизайну і теорії мистецтва Навчально-наукового інституту мистецтв Прикарпатського університету Богдана Губаля.

Ювіляра прийшли привітати представники ректорату університету, викладачі та студенти інституту мистецтв, влада міста, області, колеги по цеху. Були добрі і теплі слова, відзнаки, грамоти та подарунки. Проректорка ПНУ Валентина Якубів зазначила, що наказом ректора університету від 11 січня 2022 року професора Богдана Губаля нагороджено медаллю «За заслуги перед Університетом».

«Ми пишаємося тим, що Ви працюєте в нашому університеті, працюєте для нас, для наших студентів, пишаємось тим, що наші студенти можуть вчитися у людей, які є добрим прикладом, у людей, які можуть показати той скарб, який йде з душі, адже в цих роботах видно душевне почуття і це дуже важливо», – зазначила проректорка університету, професорка Валентина Якубів.

Богдан Губаль також чи не єдиний на Прикарпатті дизайнер музеїв. Він каже, це дуже складний напрямок дизайну, оскільки передбачає наукову роботу, тому за нього беруться не всі дизайнери. На Прикарпатті Богдан Губаль став автором проєктів першого музею Бойківщини у Долині, музею Степана Бандери у Старому Угринові, літературного музею Прикарпаття. А минулого року завершив роботу над дизайном музєю Василя Стефаника в Русові. Там навіть був причетний до наукової роботи, до підбору матеріалів.

З Ювілеєм Вас, Богдане Івановичу!