Інститут мистецтв в числі найкреативніших промоутерів генетичного коду нації

Сьогодні в університеті нагородили переможців мовного флешмобу відеопривітань «Моя мова – мій код». Творчий онлайн-конкурс проводив Прикарпатський університет в рамках заходів до Дня української писемності та мови. Урочисту церемонію нагородження провели ректор університету Ігор Цепенда, проректор університету  Руслан Запухляк (голова журі) та викладачка кафедри філології Коломийського навчально-наукового інституту Галина Волощук (членкиня журі, організаторка заходу).

У флешмобі відеопривітань взяли участь понад 400 учасників з різних куточків України. Це – школярі, вчителі, студенти, викладачі, бібліотекарі та вихователі. Онлайн-вітання були як індивідуальними, так  і колективними.

” Ідея проведення флешмобу виникла спонтанно. Щороку ми відзначаємо це свято відкритими читаннями, семінарами, різними конкурсами, мистецькими дійствами. Оскільки цьогоріч свої корективи вніс карантин то і виникла ідея записати вітання і розмістити їх у ФБ з хештегами Прикарпатського університету та “Моя мова-мій код”. Насправді ця ідея об’єднала всі регіони нашої країни. Приємно , що до нас долучилися і східні області України. Зокрема з м.Соледар, що на Донеччині. Загалом понад чотири сотні учасників”, – розповіла Галина Волощук.

Переможці та призери отримали грамоти, фліпчарти, авторські книги викладачів ПНУ та сувеніри з символікою Прикарпатського університету.

« З приємністю хочу подякувати всім за участь у мовному флешмобі «Моя мова – мій код». Ваша участь для нас є важливою, адже кожен з Вас стає лідером. Сьогодні Ви є учасником проєкту, а вже завтра Ви станете організатором таких проєктів. Дуже важливо всю цю нашу спадщину, яка є багатовіковою, ввести в те русло, яке буде сприйматися молодим поколіннями. Переконаний, що навколо Вас буде сформоване ще більше гроно молодих людей, які будуть розуміти що для нас є мова, що для нас є слово, що для нас є історичні постаті», – зазначив ректор Ігор Цепенда.

Низка учасників флешмобу була відзначена за креативність. У цій номінації нагороджена студентка Навчально-наукового інституту мистецтв Анастасія Адамович і випускник кафедри методики музичного виховання та диригування Навчально-наукового інституту  ПНУ 2020 року Богдан Кіндракевич. За активну участь у флешмобі «Моя мова – мій код» ректор також вручив Подяки викладачці кафедри сценічного мистецтва і хореографії, кандидатці мистецтвознавства Вірі Прокоп’як.

Також Подяками відзначені декани і директори факультетів/інститутів університету, а саме : Роман Голод (факультет філології), Оксана Кондур (педагогічний факультет), Юрій Плекан (Коломийський навчально-науковий інститут), Анатолій Грицан (Навчально-науковий інститут мистецтв), Валентина Васильєва (Навчально-науковий юридичний інститут), Іванна Наконечна (юридичне відділення Івано-Франківського фахового коледжу ПНУ).

Мовний конкурс проходив за сприяння Інституту післядипломної освіти та довузівської підготовки Прикарпатського університету.

 

        

За матеріалами сайту університету: https://pnu.edu.ua/blog/2021/11/26/34476