В нашому університеті підсумували результати вступної кампанії та визначилися з пріоритетами на новий навчальний рік

30 серпня відбулася конференція трудового колективу та засідання Вченої ради університету за участю професорсько-викладацького складу. Оскільки захід проходив у змішаному форматі, то всі інші могли доєднатися в режимі онлайн.

Головне питання порядку денного – діяльність університету за результатами цьогорічної вступної кампанії та завдання на 2021–2022 навчальний рік.

Конференція трудового колективу традиційно розпочалася з урочистого моменту нагородження, під час якого були відзначені кращі викладачі університету за значні досягнення в розвитку освіти, успіхи у професійній діяльності, підготовці висококваліфікованих кадрів. Ото ж, ректор, професор Ігор Цепенда вручив державну нагороду – нагрудний знак «Заслужений працівник освіти України» – докторці юридичних наук, професорці Надії Кобецькій. Також усі оплесками привітали докторку біологічних наук, професорку Марію Байляк з отриманням державної нагороди-ордена княгині Ольги III ступеня, яку днями їй вручив Президент України. Подяками міського голови відзначені професорка Галина Семчишин, доцентки Мирослава Миленька та  Тетяна Татарчук.

Далі з презентаційною доповіддю з основного питання виступив ректор університету, професор Ігор Цепенда. Передусім він підкреслив, що теперішня вступна кампанія пройшла повністю в  умовах пандемії, що в свою чергу дало усім зрозуміти наскільки складно працювати в таких умовах і як треба бути готовими до змін. За словами ректора колектив університету успішно пройшов цей складний період про що свідчать високі позиції Прикарпатського у міжнародних та вітчизняних рейтингах.

Сьогодні Прикарпатський університет посідає перше місце серед закладів вищої освіти України у міжнародному рейтингу SciMago Institutions Rankings 2021, складовими якого є наукові результати, інноваційна та соціальна діяльність. Також ПНУ займає 12-е місце в рейтингу вітчизняних закладів вищої освіти за показниками міжнародної наукометричної бази даних Scopus. Прикарпатський вже кілька років поспіль знаходиться у ТОП-20 кращих університетів України, у ТОП-10 кращих класичних університетів України, ТОП-10 кращих закладів вищої освіти західного регіону України та є ЛІДЕРОМ рейтингу закладів вищої освіти Івано-Франківської області.

«Накопичений потенціал не одного і не двох років, а десятиліть, сьогодні дозволяє нам говорити про те, що Прикарпатський університет увійшов у когорту провідних університетів України. Це – величезний успіх нашого колективу, який, з одного боку, зумів визначити на рівні кожного структурного підрозділу ті пріоритети, які є їхніми сильними сторонами діяльності, а з іншого – постійно працювати над цим», – зазначив ректор.

У своїй доповіді Ігор Євгенович відзначив добре проведену роботу в період цьогорічної вступної кампанії. Кількість поданих заяв вступників на різні освітні рівні, а це – 15624 на денну форму навчання та 1491 – на заочну, засвідчила високий рівень довіри до університету.  2230 абітурієнтів, які подали заяви на навчання на освітній рівень «бакалавр», віддали перший пріоритет Прикарпатському університетові. І ще низка показників, наголосив ректор, свідчить про те, що наш заклад вищої освіти знають, цікавляться його діяльністю і мають бажання у нас навчатися.

«Ми маємо потужні наукові школи. Сьогодні кожен інститут, факультет нашого університету має, щонайменше, одну таку наукову школу», – підкреслив ректор.

Підсумовуючи діяльність університету за результатами вступної кампанії 2021 варто зауважити, що лави студентів Прикарпатського університету цьогоріч поповнили більше двох з половиною тисяч молодих людей, які вступили на бакалаврат, ще близько тисячі – на магістратуру.

Свій виступ ректор завершив окресленням пріоритетів на новий навчальний рік. Зокрема, головне завдання – це широка інформаційна кампанія профорієнтаційного спрямування, яка стосується як кожного працівника, зокрема, так і кожного з підрозділів, загалом. Ігор Євгенович також подякував колективу за плідну працю на благо розвитку Альма-матер.

Після завершення виступу ректора відбулося обговорення його доповіді. Учасники конференції одноголосно схвалили доповідь та прийняли відповідну Ухвалу.

Джерело: https://pnu.edu.ua/blog/2021/08/30/32043/