СТУДЕНТИ ІНСТИТУТУ МИСТЕЦТВ-ПЕРЕМОЖЦІ КОНКУРСУ ВІДЕОРОЛИКІВ УНІВЕРСИТЕТУ

Нагородили переможців конкурсу відеороликів університету

19 травня у Центрі інноваційних освітніх технологій “PNU EcoSystem” відбулося нагородження переможців конкурсу відеороликів Прикарпатського університету.

«Ми вирішили подивитися очима студентів на їхню освітню програму, на кожну спеціальність. І прийняли рішення, що ніхто краще не побачить зсередини свою спеціальність, і не покаже її найкращі сторони для майбутніх студентів цієї спеціальності, як наші студенти. Тому було організовано цей відеоконкурс, який охопив всі факультети, інститути. Надійшло 78 студентських творчих робіт. За результатами їх оцінювання оргкомітет і конкурсна комісія, яка складалася із викладачів і студентів, визначила три найкращі відеоролики», – зазначив ректор університету Ігор Цепенда.

Тож, третє місце зі своєю авторською роботою посіла студентка 4-го курсу факультету туризму спеціальності «Туризм» Христина Островська.

«Мала на меті не виграти конкурс, а в першу чергу хотіла залишити після себе якусь згадку на рідному факультеті», – розповіла студентка.

Зокрема, Христина також зазначила, що над створенням відеоролика їй допомагали порадами викладачі факультету, а також для відеозйомок залучила навіть своїх родичів та знайомих.

Друге призове місце отримала відеоробота колективу представників факультету фізичного виховання і спорту у складі – Івана Завадяка, Дарини Рудніцької, Вікторії Дробініної та Василини Заяць.

Студентка Василина Заяць, зауважила, що разом у команді працювали не вперше і тому все вдалося легко.

«Своїм відеороликом ми хотіли показати всю красу нашої спеціальності, адже всі думають, що ми можемо працювати тільки вчителями фізичної культури. Але ми може працювати й інструкторами з оздоровчого туризму, інструкторами в дошкільних закладах. Також хотіли показати, як ми проводимо своє дозвілля, адже воно є не менш важливою складовою нашого навчання», – розповіла Василина Заяць.

Переможцем конкурсу відеороликів Прикарпатського університету стала команда студентів кафедри дизайну і теорії мистецтва Навчально-наукового інституту мистецтв спеціалізації «Графічний дизайн» – Олена Жукова, Володимир Яцишин, Яна Савинець, Олександра Пасєка, Марія Полецька, Уляна Капечук, Діана Михайлюк. Їх відеоролик зайняв у конкурсі перше місце.

Олександра Пасєка, одна із учасниць творчої команди розповіла, що ідеєю їх відеоролика було показати те, що спеціалізація «Графічний дизайн» є дуже різносторонньою.

«Навчаючись на третьому курсі, я вже багато чого спробувала робити: книжки зшивала, малювала пензлями і пером шрифти писала, відеоролики знімала. Новоствореним відеороликом ми хотіли показати, що цьому всьому можна навчитися на спеціальності “Графічний дизайн” і це, на мою думку, цікава спеціальність, а також вона зараз актуальна», – зауважила Олександра.

«Основний меседж, це те, що ми працювали командою і від цього отримали величезне задоволення. Ректору університету Ігорю Євгеновичу дякуємо за можливість, за новий досвід, який ми мали змогу в процесі роботи здобути, це дуже цікаво і пізнавально», – додала викладачка, доцентка кафедри дизайну і теорії мистецтва Леся Семчук.

Переможців та призерів нагородили дипломами та цінними призами.

Зазначимо, що конкурс відеороликів Прикарпатського університету тривав впродовж двох місяців. Переможців визначав організаційний комітет, який очолив ректор університету, професор Ігор Цепенда. До складу оргкомітету ввійшли представники студентського сенату та студентського профкому, фахівці з комунікаційних технологій, професори, викладачі, психологи, а також працівники університету, які залучені до створення медійної продукції. Конкурсні роботи оцінювалися за 10-ти бальною системою та наступними критеріями: відповідність теми; професіоналізм рішення, ефективність рекламних, соціальних методик і технологій; соціальна значимість, позитивність і креативність (новизна ідеї, оригінальність, гнучкість мислення авторів).

  • Нагородження переможців конкурсу відеороликів