Університет взяв участь у виставці «Study in Ukraine» в Душанбе

З 29 березня до 2 квітня у складі урядової делегації України на чолі з міністром освіти і науки Сергієм Шкарлетом проректор з науково-педагогічної роботи Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Руслан Запухляк перебував у Душанбе (Республіка Таджикистан).

За словами проректора Руслана Запухляка, “метою поїздки стало налагодження освітніх контактів, які, як ми сподіваємось, у майбутньому проявляться в академічній мобільності студентів та викладачів, спільних наукових проєктах, публікаціях та співпраці між українськими та таджицькими вищими навчальними закладами за прямими угодами”. Українська делегація була представлена близько 50 закладами вищої освіти України і налічувала близько 90 учасників.

Програма перебування була досить насиченою. Зокрема, проректор Руслан Запухляк провів зустрічі у Таджицькому національному університеті (26 тис. студентів, є близько 110 кафедр, 1600 осіб професорсько-викладацького складу). З ним Прикарпатський університет підписав угоду про співпрацю. Відповідний документ про партнерство підписали проректор Прикарпатського національного університету Руслан Запухляк та ректор Таджицького національного університету Хушвахтзода Кобилджон Хушвахт.

Однією з центральних події поїздки 30 березня стало відкриття Міжнародної виставки «Study in Ukraine» у Таджицькому аграрному університеті імені Ширіншоха Шотемура.

Виставка викликала великий інтерес таджицької громадськості.

“Я детально розповідав про роботу нашого університету, візуалізуючи інформацію про нас різноманітними матеріалами, які роздав відвідувачам виставки. Мої співрозмовники активно цікавились також інформацією про Івано-Франківськ та наш регіон. Найбільше питань стосувалося таких спеціальностей як дизайн, інформаційні та комп’ютерні технології, нанотехнології”, – розповів під час розширеного ректорату Руслан Запухляк.

Виставка працювала два дні. В кінці другого дня відбувалися підписання двосторонніх угод між університетами.

«Зокрема, крім угоди з Таджицьким національним університетом, я привіз угоди про співробітництво з Таджицьким аграрним університетом, Дангарінським державним університетом, Інститутом фізичного виховання Таджикистану імені С. Рахімова», – повідомив проректор з науково-педагогічної роботи.

Також у стінах факультету агробізнесу Таджицького аграрного університету під головуванням міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета відбувся форум громадян Республіки Таджикистан – випускників українських ЗВО.

          

Інформація із сайту університету: https://pnu.edu.ua/blog/2021/04/05/27644/